Moerasconcerten 2020 in het Winkelsbroek

Vrijdag 7 augustus tot en met zondag 16 augustus 2020.
10 dagen minifestival met akoestische muziek van diverse genres ( zie programma en info groepen )

In het natuurreservaat Winkelsbroek, Turnhout ( Zevendonk, ingang Mastheidestraat tgo huisnr.21 ) ligt een replica van een oude moerboot, een platte schuit van waaruit veengrond of moer werd geschept uit een open moeras.
Vanop deze moerboot, een open en zeer stabiele schuit van 3.8m op 1.6m, willen wij akoestische concerten organiseren, met zeer verscheidene genres.

De boot wordt vastgelegd op een 4 à 5 meter van de oever.( artiesten nemen erin plaats ) Het publiek neemt plaats op een kleine tribune op de dijk/ oever: MAX. 70 personen.
Rondom het open moeras is een brede rietkraag met ook gagel, wat een bijzondere warme klank geeft aan de muziek. De rietkraag omarmt de muziek.
Het concert duurt één uur in één set.

Er is absoluut geen elektriciteit: dus GEEN versterking of verlichting.
Wij willen zoveel mogelijk de kracht van de unieke omgeving laten spreken.
En de natuurlijke omgeving zal de muzikanten alleen versterken.

Als beheerteam van Winkelsbroek willen wij met deze concerten vooral de natuur verbinden met cultuur, zodat beiden elkaar verrijken.
De opbrengst gaat naar het aankoopfonds van het reservaat.
De Stad Turnhout helpt ons logistiek met promotie, ticketverkoop en levert de tribune.
Vrijwilligers van het natuurreservaat zullen een tijdelijke bar in de directe omgeving openhouden voor en na het concert.

Tickets kunnen vanaf 1 mei besteld worden via Toerisme Turnhout en Uit: 10 euro+18j; 5 euro-18j en studenten; 2 euro met vrijetijdspas.

Initiatiefnemer: Natuurpunt Turnhoutse Kempen, i.s.m. de Stad Turnhout

Voor verdere informatie: Organisator: Dirk Segers, conservator van het Winkelsbroek voor Natuurpunt tel. 0491/ 33 62 23 of via dirksegers@hotmail.com

Hartelijk welkom!