VOOR ELK WAT WILS tijdens de WEEK VAN HET BOS

WEEK VAN HET BOS in Ravels en Turnhout.
MINICURSUS WEETJES en VERHALEN over PADDENSTOELEN, EEN FAMILIEWANDELING IN DE DOMBERGHEIDE op 20 OKTOBER en GEZINSHAPPENING IN RAVELS op 21 OKTOBER

16 en 20 OKTOBER: Met ‘Weetjes en verhalen over paddenstoelen‘ organiseren we een instapcursus over het thema paddenstoelen. Het accent ligt helemaal niet op indeling en determinatie, maar op eetbaarheid en giftigheid, geneeskracht en sporen van paddenstoelen in onze en andere culturen. Deze invalshoek laat ook toe om de belangrijkste groepen paddenstoelen te leren herkennen.
Opzet: In 1 theorieles en 1 excursie leer je allerlei leuke en verrassende weetjes en verhalen over paddenstoelen. Inschrijven verplicht via moeskopstoon@gmail.com. E zijn nog 10 plaatsen vrij.
16/10/2018 van 19u30 tot 22u30 en 20/10/2018 van 09u00 tot 12u00 . Afspraakplaats: Boshuis Ravels, Jachtweg 27, 2380 Ravels . Lesgever is Hans Vermeulen, de paddenstoelenspecialist van Natuurpunt.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 8,00€/leden Natuurpunt en 12,00€/niet-leden. Tijdens de excursie maken we gebruik van het determinatieboek ‘Sleutelen met Fungi’. Kostprijs: 12,50€ (speciaal cursustarief). Verder is er een ingebonden boek ‘Weetjes en verhalen over paddenstoelen’ beschikbaar tegen de prijs van 15,00€ (speciaal cursustarief). Deze kunnen vrijblijvend aangekocht worden bij de lesgever.
Deelnemen: Stap 1: Online inschrijven. Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.
Stap 2: Betalen: Na de mailbevestiging kan je het inschrijvingsgeld overschrijven op rekening BE82 9731 3697 7168 t.n.v. Natuurpunt Turnhoutse Kempen kern Ravels met vermelding ‘cursus paddenstoelen’ + naam + ev. lidnummer.

20 OKTOBER: De tweede week van oktober is het weer zover: iedereen het bos in tijdens de Week van het Bos! De herfst is de ideale periode om het bos te beleven. Een frisse neus halen en genieten van de kleurenpracht, u laten verwonderen door talrijke paddenstoelen, … voor elk wat wils!
Tijdens de Week van het Bos laat een natuurgids van Natuurpunt Turnhoutse Kempen u graag kennis maken met het natuurgebied Dombergheide. Laat u verrassen door de variatie aan natuur met heide, graslanden en vennen. We vertrekken om 14 uur aan het kruispunt van de Watertappingstraat en de Dombergstraat. Draag waterdichte wandelschoenen of laarzen. Honden aan de leiband kunnen mee.
Meer info: Richard Vergaelen via lailah.richard@scarlet.be. Deze activiteit vindt plaats i.s.m. met de Dienst Toerisme van de stad Turnhout.

21 OKTOBER: Gezinshappening in en rond het Boshuis
In samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeente Ravels organiseert Natuurpuntkern Ravels de jaarlijkse gezinshappening n.a.v. de Week van het Bos!
Van 12u tot 18u kan u opnieuw in de Gewestbossen terecht voor tal van activiteiten voor jong en oud. Hierbij een deel van het aanbod: voorleeshoek voor kinderen, kindergrime, nestkastjes maken, vogelvoer knutselen, wol vilten, officiële inhuldiging van 4 Natuurpuntwandelingen, geleide wandelingen vanaf 13 uur.
Je kunt ook de hele namiddag bij het Boshuis, Jachtweg 27, Ravels vertoeven waar spijs en drank aan democratische prijzen is voorzien.
Met een muzikale begeleiding van Serendipity Sound System. Tot dan! Meer info: moeskopstoon@gmail.com of wardsteel274@gmail.com