ACTIVITEITEN IN NOVEMBER

De HALLOWEEN SAGENTOCHT van 31 Oktober in Ravels kan niet doorgaan. Info: wardsteel274@gmail.com

WERKDAG AAN HET ZWART WATER: TURNHOUTS VENNENGEBIED op 10 november
Bijeenkomst: 09.30 u. of 13.00 u., Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29, Turnhout. Men kan ook rechtstreeks naar het Zwart Water (uitkijkplatform)
komen. Verwijderen van kleine boomopslag in de heide.
Meebrengen: laarzen en werkhandschoenen, eventueel bijl of steekspade en
knapzak en drank. Einde: 12.00 u of 16.00 u. Info: Win Bosmans, 0499 36 29 81, bosmanswin@gmail.com

STERRENKIJKEN deel 2 in RAVELS op 10 november
Bijeenkomst: 20.00 u., Boshuis, Jachtweg 27, Ravels.
We hebben de Urania Mobiel uitgenodigd om ons een hele avond mee te nemen naar de wondere wereld van de sterrenkunde. Met pakkende verhalen over planeten en sterrenstelsels, kometen en meteoren, actuele ruimtevaartmissies en nog veel meer. De plaatsen zijn beperkt, inschrijven verplicht via willy.remijsen@belgacom.net. Inkom: Natuurpuntleden: € 5, Niet-leden: € 6, <12 jaar: gratis. Einde: 23.00 u.

WERKDAG IN DE DOMBERGHEIDE op 17 november
Op 17 november gaan we de ruigte maaien tussen de heide en het weiland. Bijeenkomst: om 9.00 u. aan wandelknooppunt 73, Watertappingsstraat, Turnhout. Meebrengen: laarzen, handschoenen en werkkledij gewenst en voor wie de gehele dag komt : knapzak en drank. Op de middag kunnen we een soepje eten in de Klein Engelandhoeve. Het einduur kan elk uur van de dag, je bepaalt zelf hoe lang je wil blijven helpen. Indien je gans de dag blijft is een knapzak wenselijk. Info: Peter Loyens tel. 0475 75 05 65

KEMPISCHE LEGENDE MET MUZIEK IN HET BOSHUIS te Ravels op 17 november
Fred Geysels en Tempus Fugit treden op in het Boshuis, Jachtweg 27 te Ravels. Aanvang om 20 u. Einde omstreeks 22 u. Toegang: 5 euro voor Natuurpuntleden en 8 euro voor niet-leden.
We combineren de vertelling van een Kempense sage met live muziek die de sfeer oproept van het verhaal. Na de pauze krijg je een liedjesprogramma dat warmte uitstraalt.
TEMPUS FUGIT bestaat uit Jan Frederickx op dwarsfluit en Mieke Vanden Brande op accordeon. Ze brengen fijne walsjes, Keltische folk, een portie tango, leuke melodietjes met een resem improvisatorische invallen … misschien met een enkele zanglijn. Het lijkt wel een recept!? Maar voor dit gezellige programma gingen we grasduinen in het repertoire van Bobbejaan Schoepen, Wannes Van de Velde, Rum, Bots, Willem Vermandere, Walter De Buck, Noordkaap en John Lundström. Wie zin heeft mag meezingen.
FRED GEYSELS is de verteller en zanger. Hij was acteur bij Theater Elckerlijc (Turnhout) en Scorpio (Turnhout). Met deze laatste groep trad hij op in Edinburgh (Schotland) op het Fringe theaterfestival in een Engelstalige en Nederlandstalige versie van het theaterstuk Bedrog ( Harold Pinter). Verder speelde hij gastrollen in de comedyseries Gaston en Leo, Lily en Marleen en Hoe Zal Ik Het Zeggen. Daarnaast schreef hij enkele komedies en regisseerde amateurgezelschappen in de Kempense regio en in Tilburg. Voor meer info: fred.geysels@telenet.be of tel. 0477 75 69 28.

HERFSTWANDELING IN DE RAVELSE GEWESTBOSSEN op 18 november.
Bijeenkomst: 13.30 u., Boshuis, Jachtweg 27, Ravels
Wandel je mee in de mooie Ravelse bossen tijdens deze herfstperiode? We wandelen aan een makkelijk tempo en staan stil bij interessante plekken voor wat laagdrempelige uitleg. Hartelijk welkom bij deze gratis gegidste tocht. Misschien zien we wel een reetje op ons pad…Meebrengen: Wandelschoenen, laarzen bij nat weer. Kort aangelijnde honden toegelaten. Einde: 16.00 u. Info: Fred Geysels, tel.0477 75 69 28

DAG VAN DE NATUUR IN HET WINKELSBROEK op 25 november
Bijeenkomst: 10.00 u., aan de ingang van het Winkelsbroek, in de Mastheidestraat t.o. nr. 21 We gaan wilgen knotten in het Winkelsbroek. Het snoeihout wordt klaargemaakt voor de bouw van wilgenschermen en voor een wiglo met de kinderen. Kinderbegeleiding voorzien door conservator Dirk Segers. Meebrengen: laarzen of waterdichte schoenen. Picknick voor ‘s middags. Soep is voorzien. Einde: 15.00 u.