ACTIVITEITEN VOOR DECEMBER 2018: handen uit de mouwen en lekker wandelen met een gids

8 DECEMBER: WERKDAG AAN HET ZWART WATER, TURNHOUTS VENNENGEBIED
We gaan jonge boomopslag in de heide verwijderen. Startlocatie: Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29, Turnhout. Men kan ook rechtstreeks naar het Zwart Water (uitkijkplatform) komen.Startuur: voormiddag 09.30 u., namiddag 13.00 u. Vermoedelijk einduur: respectievelijk 12.00 u. en 16.00 u. Meebrengen: laarzen en werkhandschoenen aangeraden. Bijl of steekspade zijn nuttige hulpmiddelen. Voor wie de gehele dag komt : knapzak en drank.
Voor info: Win Bosmans via bosmanswin@gmail.com of 0499 36 29 81.

9 DECEMBER: OP ZOEK NAAR OVERWINTERENDE VOGELS IN HET TURNHOUTS VENNENGEBIED
Bijeenkomst: 13.30 u., Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29, Turnhout.
Kom mee en geniet van de overwinterende vogels in ons prachtig reservaat! Het is een activiteit waar ook gezinnen heel veel deugd aan beleven.
Meebrengen: stevige schoenen en een verrekijker. Kort aangelijnde honden zijn toegelaten.
Einde: 16.00 u. Info: Richard Vergaelen lailah.richard@scarlet.be en Raf De Houwer, raf.dehouwwer@telenet.be

15 DECEMBER: WERKDAG IN HET TURNHOUTS VENNENGEBIED
Het is de bedoeling dat we de infoborden van de wandelwegen nakijken, herstellen, vervangen of bijplaatsen. Startlocatie: Klein Engelandhoeve, Klein Engeland 29, Turnhout. We starten om 09.00 u. Vermoedelijk einduur: 16.00 u.
Het einduur kan elk uur van de dag, indien men gans de dag blijft is een knapzak wenselijk. Op de middag kunnen we een soepje eten in de Klein Engelandhoeve. Bij regen : afspraak Bergbeemden 7 te Turnhout voor het maken van boomtrekkers. Info: Peter Loyens via gsm: 0475 75 05 65.

16 DECEMBER MAANDELIJKSE GEGIDSTE WANDELING IN DE RAVELSE GEWESTBOSSEN
Natuurpuntkern Ravels nodig je uit voor deze verkwikkende wandeling. Bijeenkomst: 13.30 u. aan het Boshuis, Jachtweg 27, Ravels.
Wandel mee aan een haalbaar tempo en geniet van de laagdrempelige uitleg door onze gids op de mooie plekjes van de Ravelse natuur. Daarna is er nog tijd voor een drankje in de chalet van het Boshuis. Ook de ecologische tuin is de moeite waard. Hij wordt met de steun van de gemeente opnieuw aangelegd.
Meebrengen: verrekijker, wandelschoenen, laarzen aangeraden bij nat weer, kort aangelijnde honden toegelaten
Einde: 16.00 u. Info: Toon Moeskops, 0476 81 41 12