TWEE INTERESSANTE LEZINGEN IN HET NATUURPUNTHUIS: MIEREN EN NACHTVLINDERS

Dinsdag 12 maart 2019: Locatie: Natuurpunt Museum Graatakker Turnhout; Aanvang: 20.00 uur , Einde: 22.15 uur

We presenteren jullie in het Natuurpunt Museum op twee verschillende lezingen van telkens één uur. De eerste lezing gaat over mieren. De tweede over nachtvlinders in het voorjaar.
Mieren
Nathan Decroo is student en zal ons tijdens deze presentatie zijn eindwerk rond het bijzondere leven van de mieren komen voorstellen. Hij neemt ons mee naar de boeiende leefwereld van deze sociale dieren. Je komt meer te weten over de lichaamsbouw, de communicatie, de bruidsvluchten en het sociaal gedrag. De meest voorkomende soorten maar ook enkele bedreigde soorten worden besproken. Tenslotte heeft Nathan nog een boeiende hobby: mieren houden en kweken.
Nachtvlinders in het voorjaar
De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor nachtvlinders. Al vanaf januari kruipen de eerste soorten uit hun pop. Ook de overwinteraars worden weer actief. Het voorjaar is de beste periode om te starten met nachtvlinders te leren determineren omdat het aantal soorten dan nog beperkt is. We geven jullie een bondig overzicht met de nodige uitleg om ze te leren herkennen. We geven ook enkele tips om zelf op zoek te gaan naar nachtvlinders in je buurt.
Beide activiteiten zijn gratis. Vooraf inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Willy Ronsmans
Tussen beide lezingen is een kwartier pauze voorzien. Info en inschrijven : willy_ronsmans@msn.com of 0495 16 96 70