ACTIVITEITEN IN JUNI

OPNIEUW EEN GEVARIEERD AANBOD

9 JUNI: GRATIS GEGIDSTE WANDELING IN HET TURNHOUTS VENNENGEBIED
LET OP: IN WEEKBLAD “RONDOM”STAAT FOUTIEF VERMELD DAT ZE OP 8 JUNI PLAATS VINDT!
We besteden vooral aandacht aan de typische flora van het vennengebied. Onze ervaren gidsen, conservator Marc Smets en Richard Vergaelen geven je de nodige uitleg. Honden kunnen helaas niet mee. We vertrekken aan de Klein Engelandhoeve om 13.30u. Het einde is voorzien rond 16 u. Laarzen of stevige schoenen zijn aangeraden. Info: lailah.richard1@telenet.be of marcct.smets@belgacom.net

9 JUNI: GRATIS KLEINE BEESTJESWANDELING in de RAVELSE GEWESTBOSSEN
Kom met de hele familie mee op zoek naar kleine beestjes in de omgeving van de Ravelse gewestbossen. Honden niet toegelaten. Meebrengen: stevig schoeisel, vangnetje en indien mogelijk een insectenpotje.
Bijeenkomst: 13.30 u., Boshuis Ravels, Jachtweg 27
Einde: 16.00 u.Info: Gilbert Loos: gilbert.loos@telenet.be

16 JUNI: GRATIS GEGIDSTE WANDELING in de RAVELSE GEWESTBOSSEN
Zoals elke 3e zondag van de maand voorzien we ook nu een prachtige gegidste wandeling. Bijeenkomst: 13.30 u., Boshuis Ravels, Jachtweg 27. Honden niet toegelaten. Einde voorzien rond 16u. Meebrengen: laarzen aangeraden. Info: Fred Geysels, fred.geysels@telenet.be

29 en 30 juni: NATUURPUNT ZOMERBAR AAN DE OUDE KAAI TE TURNHOUT
Tijdens het weekend van 29 en 30 juni verwelkomen we de wandelaars en de fietsers naast het kanaal (Oude Kaai) in Turnhout, vlak tegenover de bloemmolens.
Zaterdag geopend van 11u tot 22u, zondag van 11u tot 19u.
Bezoekers kunnen er genieten van een drankje of ze kunnen deelnemen aan een begeleide wandeling naar het nabijgelegen EN MINDER BEKENDE Mevr.Van de Velde natuurreservaat, met uitleg over fauna en flora.
Start van de wandelingen om 12u, 13u30, 15u of 16u. Elke bezoek duurt een half uur. Tevens is er mogelijkheid om natuurgidsen, determinatietabellen of wandelkaarten aan te kopen. Voor kinderen is er een verrassingsgeschenkje. Ook kunnen ze zich uitleven met speldozen en stoepkrijt.