Les Doigt Perdus

Les Doigts Perdus is een trio dat is ontstaan uit de gedeelde voorliefde voor het balkan/gipsy genre en met uitbreiding alle muziek waar leven in zit. Violistes Anouk Sanczuk en Jeanneke Van Roeyen en accordeonist Niels Arnoult leerden elkaar kennen via een socio-cultureel muziek project De Karavaan. Een samenwerking tussen Roma en niet-Roma muzikanten. Geïnspireerd door de muziek en het kameraadschap begon het trio zijn repertoire uit te breiden in de straten van Gent. Dit leidde algauw tot het spelen van verschillende luister concerten en feesten. De initiële samenwerking en artistieke uitwisseling tussen Roma en niet Roma muzikanten blijft een belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling. Daarom kan je hen aan het werk zien als trio ‘Les doigts perdus’ alsook in grotere bezetting aangevuld met Roma muzikanten uit het Gentse.