CORONA EN ONZE ACTIVITEITEN

We kozen een aantal activiteiten die toch plaats vinden.

HET MOERASKAMP in het WINKELSBROEK voor gezinnen is AFGELAST.

HET EVENEMENT OP DE MOERBOOT GAAT DOOR onder strenge maatregelen. Conservator Dirk Segers zal vragen aan de toeschouwers of ze tot dezelfde bubbel behoren. Verder worden extra maatregelen getroffen: de boot zal gedesinfecteerd worden, een mondmasket is noodzakelijk bij het in-en uitstappen van de boot, Dirk draagt een beschermshield en er is handgel ter beschikking.
Maar het blijft een heel toffe ervaring.
Het is intens genieten van het optreden van Dirk Segers in het Winkelsbroek: een ballade en een zelfgeschreven moerbootverhaal dat spannend en grappig is, een kijk geeft op het vroegere turfsteken, natuurerfgoed in de kijker zet, rustig dobberend met een consumptie op het water in de moerboot. Heerlijke ervaring!! Je bent in de ban van de vertelkunst van Dirk. Een buitenkansje om dicht bij huis te genieten.
Voor 50 euro kan jong en oud 75 minuten met 6 genieten van dit bijzonder leuke evenement. Een consumptie is inbegrepen. Ideaal als uitje met het hele gezin.
Het evenement loopt tot 30 september. Je kunt een afspraak maken met Dirk via dirksegers@hotmail.com of via GSMnr 0491 33 62 23.
Locatie: ingang van het reservaat tegenover Mastheidestraat 21 te Turnhout.

DE MAANDELIJKSE ACTIVITEIT IN HET VENNENGEBIED: FIETSTOCHT OP 9 AUGUSTUS is AFGELAST

HET FILMFESTIVAL “MOOOV wijkt af” op 18 AUGUSTUS aan het Boshuis van RAVELS is AFGELAST

DE MAANDELIJKSE WANDELING IN DE RAVELSE GEWESTBOSSEN OP 16 AUGUSTUS GAAT DOOR
Samenkomst om 13.30 u. aan het Boshuis, Jachtweg 27, Ravels. Einde rond 16.00 u. Gids : Martijn Van Loon Deelname is gratis, inschrijven op voorhand wel verplicht. Inschrijven en meer info: martijnvanloon@yahoo.com.
We respecteren de Coronamaatregelen: de nodige afstand houden bij het wandelen en een mondmasker dragen.

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN OP 26 AUGUSTUS: Lieveheersbeestjes- en vlinderwandeling in de Ravelse gewestbossen.
We wachten nog even op het aantal inschrijvingen om te beslissen of het kan doorgaan. Als dat zo is zullen we de Coronamaatregelen toepassen.
Onder leiding van gidsen Willy Ronsmans en Gilbert Loos leren we meer van deze fascinerende beestjes! Van 14.00u tot 17.00u in het Boshuis, Jachtweg 27, Ravels. Deelname is gratis, inschrijven op voorhand wel verplicht. Inschrijven en meer info: gilbert.loos@telenet.be

DE WEEK VAN HET BOS in RAVELS
Of die kan doorgaan : hierover is nog geen beslissing gevallen.