ECOPOLIS in HERENTALS op 18 OKTOBER

EEN BOEIEND EVENEMENT OVER EEN DUURZAME TOEKOMST.
VORMINGPLUS KEMPEN NODIGT UIT.

ECOPOLIS is het jaarlijks rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst in Brussel, maar ook bij ons in de Kempen.
Anno 2020. Een virus zet de wereld op zijn kop, de natuur staat in brand, bossen gaan voor de bijl, beton overal, een miljoen soorten dreigt te verdwijnen. Roofbouw op de natuur zet onze bestaanswereld op losse schroeven. Kwetsbare groepen hier en in het Zuiden krijgen het nog harder te verduren.
Hoelang zagen we nog aan de tak waarop we zitten? Of gooien we het roer om? Ecopolis 2020 legt de vinger aan de pols en kijkt vooruit. Wat zijn de post-corona uitdagingen? Hoe voelen we ons terug deel van de natuur? Hoe ondersteunt dit een krachtdadig klimaat- en natuurbeleid?
Welke transities zijn nodig voor een samenleving die mens en natuur respecteert, en echt iedereen zicht geeft op een goed leven?
Met Translab K hosten we de Kempense Ecopolis op zondagnamiddag 18 oktober, in het Herentalse cc ’t Schaliken van 13 tot 18 u.
We gaan er eerst lokaal in debat met drie sprekers en pikken daarna in op de interactieve livestream vanuit het Kaaitheater in Brussel.
De plaatsen zij beperkt tot 100 deelnemers. Inschrijven kan via deze website: https://www.ecopoliskempen.be. Daar vind je ook het overzicht van het programma.
inschrijven is gratis, maar verplicht. Er zijn maar 100 zitjes vrij. Daarom is er een wachtlijst.
Schreef je je in, maar kan je toch niet? Laat het dan weten vóór 13 oktober. Dan kunnen we nog iemand uit de wachtlijst uitnodigen.
We zorgen ervoor dat dit evenement doorgaat volgens de geldende maatregelen. Daarvoor rekenen we op ieders verantwoordelijkheid. Wie inschrijft, krijgt enkele dagen vooraf een mail met de juiste richtlijnen.