Koffieverhalen in het Natuurpunt Museum: Het jaar van de tuinier

Een verteller van de bibliotheek van Turnhout leest in het Natuurpunt Museum op 1 februari van 14u tot 15.30u passages voor uit een roman terwijl je geniet van een lekkere kop koffie. Deze activiteit is gratis.

In februari brengen we Kempense pionier Jos Aerts onder de aandacht. Hij schreef het ‘Gemeentelijk bloemenalbum’. Daarom kozen we voor deze voorleessessie voor volwassenen voor een boek om groene vingers van te krijgen.

Ja hoor, tuinliteratuur bestaat! En ‘het jaar van de tuinier’ (uit 1929!) is hier alleszins een geweldig voorbeeld van. Zo herkenbaar is dit juweeltje van een boek! In deze vertelsels van de Tsjechische auteur schrijft Capek over het wel en wee van iedereen die gepassioneerd in zijn of haar tuin aan het werk gaat. Doorheen de vier seizoenen beschrijft hij de frustraties, de pleziertjes en de liefde voor natuur van ‘de tuinier’. Rake observaties, komische situatieschetsen en ook “waardevolle” adviezen deze schrijver geeft het ons allemaal mee, met liefdevolle ironie. Kortom: verhalen om groene vingers van te krijgen.
Nadien kan je het Natuurpunt Museum nog bezoeken.
Locatie: Natuurpunt museum , Graatakker 11 te Turnhout
Organisatie: Natuurpunt-CVN i.s.m. Bibliotheek Turnhout. Voor info: Leen Appels 014 47 22 32, leen.appels@turnhout.be en Tineke Thijs via tineke.thijs@cvn.natuurpunt.be