VELT ECOTUINDAGEN op 2 en 3 juni in het NATUURPUNTMUSEUM van 11u tot 17 u

Kom zeker eens kijken naar de ecologische en educatieve natuurtuin in het hartje van Turnhout, achter het Natuurpunt Museum, Graatakker 11. In de tuin vind je nuttige tips om je eigen tuin op een eenvoudige, maar creatieve manier aantrekkelijker te maken voor planten en dieren en zo de soortenrijkdom te vergroten. De evolutie van winter naar het voorjaar in de tuin tonen we aan de hand van foto’s die gedurende deze periode op verschillende vaste punten in de tuin werden genomen.
In deze historische stadstuin worden de wensen van de mens gecombineerd met ruimte voor plant en dier. Kom tot rust in dit prachtige stukje natuur waar je de solitaire bijen kunt zien en horen zoemen rond de beestentoren. Ontdek verrassende ideeën voor je eigen tuin, zoals een kruidenspiraal, een bloemenweide, een poel of originele plantenbakken. Al het plantaardige materiaal wordt door onze tuinvrijwilligers verwerkt in de tuin. Dieren zoals egels, spitsmuizen en vogels zijn zeer blij met deze schuil- of woonplaatsen.
De tuin van ± 1000 m² wordt onderhouden door vrijwilligers; zij zullen je tijdens de Velt-ecotuindagen te woord staan of je een drankje aanbieden in onze cafetaria of op ons zonnige terras. Kom met je kinderen scheppen in de poel.
Extra info:

Activiteit voor kinderen: waterdiertjes scheppen in de poel en knutselactiviteit. Elk kind krijgt een zoekkaart cadeau.
De Natuurpunt tuin is rolstoeltoegankelijk, het huis niet. Honden zijn toegelaten aan de leiband.
De tuin is goed bereikbaar te voet of per fiets. Parkeren doe je beter 100 m verder aan bioscoop Utopolis (Graatakker 99).

Speciale aandacht voor …

Kinderen
Water
Dieren
Kruiden
Bijen / Insecten
Compost / Recyclage

Heb je de smaak te pakken na het bezoek aan onze tuin, bekijk dan hier alle locaties waar de Velt Ecotuindagen ook doorgaan: velt.nu/ecotuindagen.
Voor meer info: Ann Cassier 014-47 29 50 en ann.cassier@cvn.natuurpunt.be